20/09/2019 tarihli “Merkezi Yönetim Kapsamında Kamu İdarelerinin Performans Programlarının Bütçe Esaslarına Uygun Şekilde Hazırlanması Hakkında Usul ve Esaslar” çerçevesinde Üniversitemiz 2024 Yılı Performans Programı hazırlanmış ve  kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 14/04/2020 tarihinde Program Bütçe Esaslarına Göre Performans Programı İzleme Rehberinde 2020 yılı ve sonraki yıllar için Performans Programlarının İzlemelerinin yapılması gerektiği belirtilmektedir. Mezkür rehberde: veri girişlerinin aylık veya üçer aylık dönemler itibarıyla yapılabileceği belirtilmekle birlikte; performans göstergelerinin üçer aylık dönemler itibariyle izlenmesinin esas olduğu ve birim yöneticilerinin/harcama yetkililerinin görev ve sorumluluk alanları çerçevesinde izleme sürecinin uygulanmasından, gerekli bilgi ve verilerin doğru şekilde sağlanmasından, sonuçların zamanında ve uygun formatta raporlanmasından üst yöneticiye karşı sorumlu olduğu bildirilmektedir.

Üniversitemizin 2024 Yılı Performans Programının birinci dönem izlemesinin yapılabilmesi için https://bys.aku.edu.tr/ web adresi üzerinde bulunan “Performans Programı Göstergeleri” modülüne veri girişleri, 01.01.2024-31.03.2024 tarihleri arasını dikkate alarak birim yöneticileri tarafından yapılacaktır. Performans göstergesine ilişkin analizlerin yapılabilmesi için veri girişlerinin resmi yazı Ek’inde yer alan “Performans Göstergesi Nitelikleri” tablosundaki 6 kalem performans göstergesi niteliklerinin madde numaraları belirtilerek ve her bir gösterge için ayrı şekilde BYS Performans Programı Göstergeleri Modülündeki ilgili gösterge satırında yer alan açıklama kısmına yazılarak yapılması gerekmektedir. BYS Performans Programı Göstergeleri Modülüne veri girişleri 20.05.2024 24.05.2024 tarihleri arasında tamamlanmalıdır.

 

Veri girişi yapacak tüm ilgili birimlere duyurulur.

17 Mayıs 2024, Cuma 24 kez görüntülendi