5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi  ve Kontrol Kanununun 9. maddesi ile Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Planlar ve Performans Programları ile Faaliyet Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar hakkında Yönetmelik kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planı hazırlanmış ve kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Üniversitemizde stratejik planın izleme ve değerlendirme süreci, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda yer alan hükümler başta olmak üzere Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Planlar ve Performans Programları ile Faaliyet Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 21. ve 22. maddelerinde yer alan izleme ve değerlendirmeye ilişkin hükümler ile Üniversiteler İçin Stratejik Planlama Rehberi (Sürüm 1.1. 2021) doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. İzleme ve değerlendirme süreçleri Afyon Kocatepe Üniversitesince Hazırlanacak Stratejik Plan ve Performans Programı ile Faaliyet Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge uygun olarak yürütülmektedir.

2024-2028 Stratejik Planı 2024 Yılı İzleme Raporu kapsamında stratejik plan veri girişlerinin, https://bys.aku.edu.tr/ web adresi üzerinden birim yöneticileri tarafından tamamlanması gerekmektedir. Sisteme girilecek veriler 01.01.2024-30.06.2024 tarihleri arasını kapsayacaktır. Birimlerin veri girişlerini 03.07.2024-16.07.2024 tarihleri arasında “Stratejik Plan Göstergeleri” modülü üzerinden tamamlanması ve Kalite Güvencesi Sistemi çerçevesinde sisteme girilen tüm bilgi ve verilerin kanıta dayalı olması gerekmektedir. Gerektiğinde ilgili kanıtlar birimlerden talep edilecektir.

02 Temmuz 2024, Salı 44 kez görüntülendi