AKÜ Promosyon İhalesini Vakıfbank Kazandı

31 Ocak 2023 tarihinde yapılan ve 4 bankanın katıldığı ihale sonucunda Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) personeline yapılacak maaş ve ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yürütülmesi ihalesini, en iyi teklifi veren Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şubesi kazandı.

AKÜ ile Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şubesi arasında AKÜ personeline yapılacak maaş ve ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yürütülmesine ilişkin sözleşme imzalandı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şube Müdürü Seyhan Kurt’un imzaladığı sözleşme töreninde Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Erkan, Türkiye Vakıflar Bankası Afyonkarahisar Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Emre Gün ve AKÜ’ye Bağlı Şube Operasyon Koordinatörü Ahmet Kalkan da hazır bulundu.

1 Şubat 2023- 31 Ocak 2026 tarihleri arasını kapsayan 3 yıl boyunca geçerli olmak üzere AKÜ personeline 24 bin 100 TL promosyonun peşin ödenmesi konusunda sözleşme imzalandı. Türkiye Vakıflar Bankasının ATM’lerinin bulunmadığı ilçelerde, AKÜ personelini maaş ve ücretlerini Ziraat Bankası veya Halkbank ATM’lerinden ücretsiz olarak çekebilecek. AKÜ Personeli promosyon ödemesi ise 2023 Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Promosyon anlaşmalarından yaklaşık 2 bin personele 3 yıl içinde toplam 48 milyon 200 bin TL’lik katkı sağlanacak. Sözleşme döneminde AKÜ’de personel olarak işe başlayanlar da bu ödemelerden yararlanacak.

Sözleşmenin ilgili hükümleri şu şekilde düzenlenmiştir:

KURUM MAAŞ ÖDEME PROTOKOLÜ KAPSAMINDA BİRİMİNİZCE YAPILACAK

İŞLEMLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 Banka ile yapılan protokol hükümleri gereğince;

 

  • İlk toplu maaş ödemesinde BANKA aracılığıyla alacak kaydı talimatı verilerek maaş ödemesi yapılan biriminiz kadrolu ve sürekli çalışan personele, biriminiz bünyesinde fiili olarak görev yapıyor olması şartıyla, Şubat/2023 ayı sonuna kadar 3 (üç) yıl için kişi başı toplam 100-TL (YİRMİDÖRTBİNYÜZTL) peşin promosyon ödemesinde bulunulacaktır. Protokol kapsamında promosyon ödemesi hesaplamasına esas ilk ay Şubat/2023, son ay Ocak/2026 olarak dikkate alınacaktır. Ayrıca, promosyon hesaplamasında net asgari ücret tutarının altında maaş ödemesi yapılan aylar dikkate alınmayacaktır. Herhangi bir sebeple protokol feshedilmeyecektir.

 

Yeni başlayan personel için vadesiz mevduat hesabı açtırılacak ve akabinde Bankanın istediği dosya formatında personel iletişim bilgilerini de içeren (cep telefonu ,sabit hat telefonu, adres vb. ) bilgilerin bankaya iletimi sağlanacaktır. Bilgilerin doğruluğundan ve buna dayalı işlemlerden birimler sorumludur. Biriminiz, personel bilgilerinin BANKA ile paylaşılmasına ilişkin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uygun usulde rıza alınmasından sorumludur.

  • DTO sistemine giriş yapabilmeniz için Bankadan kullanıcı adı ve şifreleri talep etmeniz Mevcut kullanıcıların yeniden yetkilendirilmesi gerekmekte olup kullanıcı değişikliği durumunda da bankadan güncelleme talebinde bulunmanız gerekmektedir. Banka sistemine zarar verilmesinden kullanıcılar sorumludur. Bu nedenle kullanıcı’nın bilgisayarında antivirüs programı kullanılması önem arz etmektedir. DTO sisteminde yapılan her türlü bilgi transferinin sorumluluğu ve kontrolü Biriminize ait olacaktır. Kullanıcı şifresi’nin başka kimseyle paylaşılmaması gerekmektedir.

BANKA tarafından biriminize verilen DTO Kullanım Kılavuzu, Protokol’ün eki ve ayrılmaz bir parçası olup Banka sistemine yapılacak veri yüklemelerinde ilgili kılavuz esas alınacaktır. DTO sisteminde Bankaca yapılacak olan düzenlemeler çerçevesinde, DTO Kullanım Kılavuzunda meydana gelebilecek değişikliklerde Banka, bu değişiklikleri yazılı olarak bildirecektir.

Protokol ekinde biriminize teslim edilecek Vakıfbank Dosya Transfer Otomasyonu Kurum Kullanıcısı Kullanım Kılavuzu’nun biriminiz dışından üçüncü kişilerle paylaşılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde tüm sorumluluk biriminize aittir.

 

  • Biriminiz maaş ödemeleri 2 iş günü önce sisteme yükleneceğinden maaş ödeme emri belgelerinizin maaş ödeme tarihinden en geç 4 iş günü önce mevzuata uygun olarak hazırlanmış olarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Muhasebe birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Belirtilen süre içinde teslim edilmeyen Ödeme Emirlerinden kaynaklanan geç ödemelerden biriminiz
  • Birimizce bir ödemeye ilişkin DTO veri yüklemesi yapmadan önce birim banka hesabınız ile ilgili Ödeme Emri Belgesinde belirtilen tutarın kontrolünün sağlanması Ödeme yapılamamasından veya kişilere geç ödeme yapılmasından kaynaklı ihtilaf durumunda sorumluluk biriminize ait olup biriminiz sorumlularına rücu edilir.
  • Personele ödemeler Bankomat-724 (maaş kartı) kartı aracılığıyla yapılacaktır. Biriminiz personelinin maaş hesabının değiştirilmesi talebinin bulunması halinde; söz konusu talep BANKA tarafından, BANKA’ya Biriminizin yazılı talimatı ve değişiklik talebinde bulunan ilgili personelin dilekçesinin birlikte iletilmesi akabinde değerlendirilerek, BANKA tarafından uygun bulunması halinde gerekli işlemler yapılabilecektir. Bahse konu değişiklik talebi koşullarının personele duyurulmasından ve bildirimin zamanında ve eksiksiz olarak yapılmasından biriminiz

 

  • Biriminiz Protokol hükümleri uyarınca BANKA aracılığıyla ödemeleri gerçekleştirilecek personelinden herhangi bir kesinti yapılması gerektiği takdirde, bu kesintileri, DTO sistemine iki (2) iş günü öncesinden yükleyecek ve BANKA, personelin hesaplarından bu kesinti tutarlarını çekerek, Biriminiz’ in bildirmiş olduğu vadesiz cari hesaba aktaracaktır. Biriminiz bu şekilde yapılmasını talep ettiği kesinti işlemlerinde kullanılan dosyayı DTO sistemine yüklediğinde personeliyle ve üçüncü kişilerle arasında bu sebeple ortaya çıkabilecek bir ihtilafta sorumlu olacaktır.
  • Biriminiz personelinin, (tayin, istifa, iş akdi fesh, ölüm vb. sebeplerle) ile ilişkisinin kesilmesi, personele yapılacak her türlü ödeme üzerine herhangi bir sınırlama konması halinde; (haciz, ihtiyati tedbir kararı vb.) DTO sistemi ile transfer etmiş olduğu dosyalarının ön akıbeti oluşturulmamış ise bu dosyayı gerekçesini belirterek iptal edecek ve gerekli düzeltmeleri aynı gün içerisinde yaparak yeniden DTO sistemine yükleyecektir. Söz konusu düzeltmelerin zamanında yapılmayarak DTO sistemine yüklenememesi nedeniyle personelinize geç ödeme yapılması durumunda gerek personele gerekse üçüncü kişilere karşı her türlü sorumluluk biriminize Böyle bir durumda Bankanın zararı doğduğu takdirde biriminiz sorumlularına rücu edilir.
  • Toplu promosyon ödemesi gerçekleştikten sonra, protokol süresinin bitimine kadar biriminiz bünyesine dahil olacak kadrolu ve sürekli çalışan personele, biriminiz bünyesinde fiili olarak görev yapıyor olması şartıyla, alacak kaydı talimatı verilerek BANKA aracılığıyla ilk maaş ödemesi yapılan ay dahil olmak üzere geriye kalan süre (maaş ödenecek ay sayısı dikkate alınarak) baz alınarak toplu promosyon ödemesinde gerçekleşen kişi başı üzerinden kıstelyevm usulü hesaplanan promosyon tutarı Biriminizin vereceği yazılı talimata istinaden ödenecektir.

Bu nedenle yeni işe başlayan personelinizin ilk tam maaş aldığı tarih, işe başlama tarihi ve naklen veya istifa ederek göreve başlamışsa geldiği kurumdan Vakıfbank’tan promosyon alıp almadığını gösteren belgeyi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na tam maaş ödemesini takip eden ay’ın ilk 3 iş günü içinde resmi yazıyla bildirilmesi gerekmektedir. (Örnek 20 Şubat 2023 tarihinde göreve başlamış ve 15 Mart 2023’de tam maaş alan personelin 5 Nisan 2023 tarihine kadar, 14 Nisan 2023 tarihinde göreve başlayan ve 15 Nisan 2023 tarihinde tam maaş alan personelin ise 3 mayıs 2023 tarihine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına bildirilmesi gerekmektedir.)

  • Gerek protokol başlangıcını takip eden ilk toplu maaş ödemesini müteakip yapılan toplu promosyon ödeme listesinde yer alan biriminiz kadrolu personeline ve gerekse toplu promosyon ödemesi gerçekleştikten sonra biriminiz bünyesine dahil olacak biriminiz kadrolu ve sürekli çalışan personeline, geldiği veya çalışmaya devam ettiği Kurumdan BANKA aracılığıyla promosyon ödemesinde bulunulmuş ise, biriminiz bünyesinde fiilen görevli kadrolu ve sürekli çalışan personele Bankadan promosyon aldığı dönem için ayrıca promosyon verilmeyecek olup kalan süre için kıstelyevm usulü olarak promosyon ödenecektir. Bu hüküm uyarınca personelinizin ilk toplu promosyon listesine dahil edilebilmesi için 15 Temmuz 2022 tarihinden sonra naklen,açıktan veya istifa sonrası biriminizde göreve başlayan personelin geldikleri Kurum protokolü ile Vakıfbank’tan promosyon alanlar varsa(Adı Soyadı ve T.C. Kimlik No ile) hangi dönemleri kapsadığının 15 Şubat 2023 tarihine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na bildirilmesi gerekmekte olup bildirilmemesi durumunda ve Banka tarafından fazla ödemeye sebep verilmesinden kaynaklı ihtilaf durumunda sorumluluk biriminize ait olacaktır.)

Biriminizde başka bir kurumdan naklen veya istifa ederek göreve başlayan personelin geldiği kurumdan promosyon alıp almadığı bilgisi biriminizce kontrol edilecek olup sorumluluk biriminize aittir. Belgelerin doğruluğunun sorumluluğu biriminize ait olacaktır.

 

  • Biriminiz personeli, promosyon ödemesi yapıldıktan sonra 1 yıl içerisinde (01.02.2024’e kadar) tayin, emeklilik, işten ayrılma, işten çıkarılma durumlarında (vefat hariç), ödenen promosyon tutarının kalan süreye ilişkin olan kısmının (ödenen promosyon tutarının kapsadığı dönemden biriminiz’den ayrıldığı tarihe kadar geçen sürenin düşümüyle elde edilen) BANKA’ya iadesi için ilgili personel biriminiz tarafından yönlendirilecektir. Hesaplanan promosyon tutarının ilgili personel tarafından BANKA’ya iadesinin yapılarak iade dekontunun biriminiz’e ibrazından sonra ilgili personelin biriminiz tarafından ilişiği Tayin olacak ve/veya işten ayrılacak personelin ilişiğinin kesileceği, personel ayrılmadan biriminiz tarafından BANKA’ya yazılı olarak bildirilecektir. BANKA’ya iade edilmesi/BANKA tarafından iade alınması gerekli promosyon tutarı hesaplanarak, ilgili personelin dilekçesine istinaden, kişinin hak ettiği son maaşından, kıdem tazminatından vb. den BANKA tarafından tahsil edilecektir. Bu hüküm gereğince Üniversitemizden ayrılacak olan promosyon iadesine tabi personelin bankaya bildirilmesinden ve ilişik kesme için promosyon iadesi yapıldığına dair dekontun takibinden biriminiz sorumlu olacaktır.
  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında tanımlanmış olan kişisel veri niteliğindeki her türlü bilgi de “Gizli Bilgi” kapsamındadır. Protokol’de ve eklerindeki taahhüt ve yükümlülükler, kişisel veriler için de aynen geçerli olacaktır. Biriminiz, kişisel verilere ilişkin olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Türk Medeni Kanunu başta olmak üzere ilgili tüm mevzuat hükümlerine uyacak, ilgili mevzuat tahtındaki yükümlülüklerini yerine

 

Biriminiz   Protokol kapsamında elde edeceği veya paylaşacağı gerçek kişilere ait kişisel verilere ilişkin olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemeler ile yetkili otoritelerin kararlarına uyacağını, söz konusu mevzuatta belirtilen tüm yükümlülüklerini yerine getireceğini ve kişisel veri sahiplerinden karşı taraflarca talep edilen belgeleri usulüne uygun temin ederek, karşı Tarafa teslim edeceğini kabul ve taahhüt eder. Biriminizin bu yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve karşı Tarafın bu nedenle herhangi bir yaptırımla karşılaşması ve/veya zarara uğraması halinde, karşı Tarafın uğradığı ve/veya uğrayacağı her türlü zararını ilk talepte derhal tazmin etmekle biriminiz yükümlüdür.

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında iletilen verinin üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesi, üçüncü şahıslara bunlara ilişkin bilgi verilmesi halinde biriminiz derhal ilgili tarafa bilgi vermekle yükümlüdür. Bu halde doğması muhtemel zararlara karşı sorumluluk biriminize aittir.

 

  • Protokol süresi boyunca biriminiz personelinden Bankomat-724 (maaş kartı) kartı ve Kredi Kartlarından kart ücreti alınmayacaktır. (MilPlus ve Platinum Plus Metal Kredi Kartları ve bunlara ait Ek Kartlar hariç olmak üzere). Biriminiz personelinin maaş hesaplarını kullanarak İnternet Bankacılığı aracılığıyla yapacağı havale ve BANKA’nın normal EFT saatleri içerisinde yapacakları EFT işlemleri (Fast Anlık Ödeme işlemleri dahil) ücretsiz olacaktır. Biriminiz personelinin maaş hesaplarına hesap işletim ücreti yansıtılmayacaktır. Personel, Vakıfbank ATM’leri yanısıra Türkiye genelindeki Ziraat Bankası ve Halkbankası ATM’lerinden günlük para çekme limitleri dahilinde masrafsız nakit çekebilecektir. Bahse konu uygulamalarla ilgili olarak; Yasal Mevzuat ve BANKA uygulamaları doğrultusunda BANKA değişiklik hakkını saklı (Muafiyetler, alacak kaydı talimatı verilerek yapılacak maaş ödemesinden sonra aktifleşecektir.)

 

Biriminiz personeline verilecek diğer Bankacılık hizmetlerinde BANKA’nın genel uygulama ve tarifeleri esas alınacak olup yatırım hesapları ile ilgili olarak Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank, BİST vb. kurumlara ödenecek tutarlar tahsil edilecektir. Maaş hesabı kullanılarak verilecek otomatik ödeme talimatlarından (su, elektrik, doğalgaz, telekom, cep telefonu vb.) BANKA tarafından masraf alınmayacaktır. İlgili kurumlarca tahsil edilen masraf tutarlarından BANKA sorumlu değildir.

 

  • Banka ve personelle ilgili yapılacak işlemlere ilişkin yazışmaların resmi yazıyla yapılması

gerekmektedir.

06 Şubat 2023, Pazartesi 29 kez görüntülendi